Història

L’any 1980 va ser fundat el Centre Recreatiu Ciutat Cooperativa (CRCC), per iniciativa d’un petit grup de veins del barri obrer de Ciutat Cooperativa de la nostra poblaci√≥.

Inicialment, el CRCC va neixer com una entitat social amb el fi d’apropar i fomentar l’esport i altres activitats, aix√≠ com els seus valors, als nens y joves de la barriada. Principalmente, centrat en el f√ļtbol sala, encara que tamb√© disposava de la secci√≥ de basquetbol. Les diverses seccions desenvolupaven la seva activitat esportiva al pati principal del colegi p√ļblic d’educaci√≥ prim√†ria Josep Maria Ciurana.

No va ser fins l’any 1990 quan va apareixer la secci√≥ d’handbol, creant en 1991 el primer equip s√®nior mascul√≠. Progresivament la resta de seccions van anar desapareixent fins que en la temporada 1996-1997 el club va decidir centrar-se nom√©s en el desenvolupament de l’handbol.

En la temporada 1998-1999, coincidint amb el anomenament com president del actual dirigent Albert Ruart, l’entitat va iniciar el seu primer equip de base, l’alev√≠ mascul√≠.

Des de la seva creaci√≥ a l’any 1990, com a club d’handbol, fins a l’actualitat, el club ha passat de donar servei a un grup d’amics format per un sol equip de dotze esportistes fins als quasi 300 esportistes de la temporada actual, distribuits en 24 equips. √Čssent un del spocs clubs de Catalunya que des de la categoria pre-benjam√≠ i fins els veterans, disposa d’equips tant en categoria masculina com femenina.

Ra√≥ per la qual, i tras diverses peticions i negociaciones amb l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, el club va poder traslladar la seu dels entrenaments i parts del pati del col¬∑legi CIurana al Centre d’Esports Municipal Pau Gasol, a l’inici de la temporada 2007-2008.

Des de l’any 2005 i amb el fi de simplificar i actualizar la seva imatge, el club va passar a denominar-se comunment com Handbol Cooperativa Sant Boi. Encara que ePese a que estatutariamente y como reza en su escudo el club a seguido denomin√°ndose como en sus inicios: CRCC.

A la temporada 2018, i degut al fort creixement de club en els √ļltims temps, s’ha format una junta directiva integrada per 11 persones que treballen incansablement per a dotar al club d’una estructura de funcionament molt m√©s ample. Des de Novembre de 2017 i per acord de la Assamblea General de Socis, el club ha passat a denominar-se oficialment com Handbol Cooperativa Sant Boi amb les sigles HCSB deixant enrere la antigua denominaci√≥ de CRCC.