Història

L’any 1980 va ser fundat el Centre Recreatiu Ciutat Cooperativa (CRCC), per iniciativa d’un petit grup de veins del barri obrer de Ciutat Cooperativa de la nostra població.

Inicialment, el CRCC va neixer com una entitat social amb el fi d’apropar i fomentar l’esport i altres activitats, així com els seus valors, als nens y joves de la barriada. Principalmente, centrat en el fútbol sala, encara que també disposava de la secció de basquetbol. Les diverses seccions desenvolupaven la seva activitat esportiva al pati principal del colegi públic d’educació primària Josep Maria Ciurana.

No va ser fins l’any 1990 quan va apareixer la secció d’handbol, creant en 1991 el primer equip sènior masculí. Progresivament la resta de seccions van anar desapareixent fins que en la temporada 1996-1997 el club va decidir centrar-se només en el desenvolupament de l’handbol.

En la temporada 1998-1999, coincidint amb el anomenament com president del actual dirigent Albert Ruart, l’entitat va iniciar el seu primer equip de base, l’aleví masculí.

Des de la seva creació a l’any 1990, com a club d’handbol, fins a l’actualitat, el club ha passat de donar servei a un grup d’amics format per un sol equip de dotze esportistes fins als quasi 300 esportistes de la temporada actual, distribuits en 24 equips. Éssent un del spocs clubs de Catalunya que des de la categoria pre-benjamí i fins els veterans, disposa d’equips tant en categoria masculina com femenina.

Raó per la qual, i tras diverses peticions i negociaciones amb l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, el club va poder traslladar la seu dels entrenaments i parts del pati del col·legi CIurana al Centre d’Esports Municipal Pau Gasol, a l’inici de la temporada 2007-2008.

Des de l’any 2005 i amb el fi de simplificar i actualizar la seva imatge, el club va passar a denominar-se comunment com Handbol Cooperativa Sant Boi. Encara que ePese a que estatutariamente y como reza en su escudo el club a seguido denominándose como en sus inicios: CRCC.

A la temporada 2018, i degut al fort creixement de club en els últims temps, s’ha format una junta directiva integrada per 11 persones que treballen incansablement per a dotar al club d’una estructura de funcionament molt més ample. Des de Novembre de 2017 i per acord de la Assamblea General de Socis, el club ha passat a denominar-se oficialment com Handbol Cooperativa Sant Boi amb les sigles HCSB deixant enrere la antigua denominació de CRCC.